Pemenang Mega Millions .337B Boleh Kekal Tanpa Nama Di Bawah Undang-undang Loteri Illinois
toto

Pemenang Mega Millions $1.337B Boleh Kekal Tanpa Nama Di Bawah Undang-undang Loteri Illinois

Orang atau orang yang memegang tiket pemenang Mega Millions yang mencapai semua enam nombor semasa cabutan 29 Julai boleh memilih untuk kekal tanpa nama sekiranya mereka mahu. Illinois adalah salah satu daripada beberapa keluaran macau negeri yang tidak memerlukan pemenang loteri utama untuk tampil secara terbuka.

Mega Millions jackpot peraturan loteri Illinois tanpa nama
Stesen minyak Speedway di mana tiket Mega Millions bernilai $1.337 bilion sebelum cukai dijual sebelum cabutan loteri pada 29 Julai 2022. Undang-undang Loteri Illinois membenarkan identiti pembeli kekal sulit. (Imej: Reuters )
Tiket yang menang telah dibeli di kedai serbaneka Speedway di Des Plaines, Il. Loteri Illinois berkata pemenang Mega Millions harus menandatangani bahagian belakang tiket dan mendapatkan nasihat profesional dan undang-undang sebelum menjadualkan janji temu dengan loteri untuk menebus hadiah.

Histeria loteri telah menyebabkan ramai orang Amerika tidak sabar-sabar menunggu maklumat lanjut tentang siapa yang mengatasi satu dalam 302.5 juta kemungkinan untuk memadankan semua enam nombor. Identiti pemenang mungkin tidak pernah diketahui. Illinois adalah satu daripada hanya 11 negeri yang tidak memerlukan pemenang loteri untuk mendedahkan identiti mereka.

Elaun Tanpa Nama
Loteri Illinois membenarkan pemenang loteri $250,000 atau lebih untuk merahsiakan identiti mereka. Pemenang mesti memberitahu loteri tentang keputusan mereka untuk kekal tanpa nama apabila pada mulanya menuntut hadiah mereka.

Loteri Illinois mengatakan mereka yang tidak kekal tanpa nama biasanya dipublikasikan. Ini kerana identiti pemenang didedahkan untuk “memastikan orang ramai bahawa hadiah dimenangi dan diberikan.”

Negeri lain yang membenarkan pemenang loteri utama kekal tanpa nama ialah Arizona, Delaware, Kansas, Maryland, Minnesota, North Dakota, Ohio, South Dakota, Texas dan Virginia. 34 negeri lain yang mengambil bahagian dalam Mega Millions, serta DC dan Kepulauan Virgin AS, akan memerlukan pemenang $1.337 bilion untuk didedahkan.

Kemenangan $1.337 bilion adalah hadiah loteri terbesar dalam sejarah Illinois. Kekayaan yang dimenangi di Des Plaines juga merupakan kemenangan utama Data SGP bagi Speedway yang menjual tiket. Mega Millions membayar peruncit sahnya komisen 1% sehingga $500,000 untuk menjual tiket yang memenangi jackpot. Tanpa topi, Speedway akan menerima sekitar $1.33 juta.

Bersama-sama dengan kemenangan $1.337 bilion, seorang lagi pemain Mega Millions di Illinois memadankan semua lima bola putih untuk memenangi hadiah kedua terbaik permainan sebanyak $1 juta. SRB Food Mart di Berkeley yang menjual tiket itu akan menerima bonus tunai sebanyak $10,000.

Tidak termasuk jackpot, pemain Illinois Mega Millions memenangi lebih daripada $2.5 juta semasa cabutan 29 Julai. Lebih daripada 390,000 tiket yang dijual di Illinois memenangi beberapa jenis hadiah.

Powerball Meningkat
Dengan kegilaan Mega Millions diselesaikan dan jackpotnya ditetapkan semula Togel SDY kepada hadiah yang dianggarkan $20 juta untuk cabutan malam esok, ramai pemain loteri akan berpindah ke Powerball. Saingan Mega Millions menyaksikan jackpotnya berkembang, dengan cabutan untuk malam ini dianggarkan $187 juta.

Jackpot Powerball kali terakhir dimenangi semasa cabutan pada 29 Jun apabila satu tiket yang dijual di Vermont memenangi hadiah $366.7 juta. Pada bulan Januari, dua pemenang – Tammy dan Cliff Webster dari Wisconsin dan Orlando Lozana dari California – membahagikan jackpot Powerball bernilai $632.6 juta.